Prečo sú reklamy na Facebook úspešné

29.06.2018 09:30

Reklamy na Facebooku sú potrebné. Väčšina majiteľov facebookových stránok upustila od organického obsahu (organický obsah je to, čo si ľudia vyhľadajú sami bez platenej reklamy) a začala akceptovala skutočnosť, že ide o novú reklamnú realitu. Facebookové reklamy sú tu! Či ste ich prijali, alebo Vám pripadajú ako mor, je to fakt. Musíte ich využívať, ak ste seriózny v oblasti facebookovej reklamy. A to vzhľadom na to, že Facebook je v dnes najdominantnejšou sociálnou platformou.

Ak máte šéfa, ktorý nechce vynaložiť zbytočné financie na reklamu, ktorý krčí obočie nad Vašou neschopnosťou vytvoriť masívny organický obsah s nulovými nákladmi, potom mu ukážte tento príspevok. Pochádza od odborníka.

A to som človek, ktorý tiež nemá rád výdavky tam, kde nemusí ...

1. Choďte tam, kde je publikum

Čo je to prvé, čo urobíte, keď sa zobudíte?

Skontrolujete svoj Facebook, správne!  To je to, čo robia Vaši zákazníci rovnako ako vy niekoľkokrát za deň.

Tí potenciálni zákazníci sú tam, pár kliknutí od Vás. Musíte sa k nim len dostať a nájsť ich. Máte k dispozícii veľa rôznych možností, no tie tradičné sú pomerne drahé. Samozrejme, že reklama nikdy nie je zadarmo, preto je trochu na smiech to, ak si niekto myslí, že prerazí čisto organickým obsahom na Facebooku.

Mnohé facebookové stránky majú svoj organický obsah dosť obmedzený. Dosiahnutie 1-2% fanúšikov pri organickom obsahu na Facebooku je úspech, ale nie dostatočný pre rozvoj podnikateľských zámerov. Preto je čas investovať, aby sa Váš biznis mohol roztočiť. No musíme dodať, že dobre spracovaný organický obsah je stále prínosný v niektorých oblastiach, ako je živé vysielanie, ale je vnímaný skôr bonus, než hlavný reklamný kanál, ktorý by ste mali používať.

Smutným faktom je, že vo väčšine platforiem ako je Facebook, Instagram, LinkedIn a Twitter, sa svojim biznisom snaží preraziť množstvo firiem, no priestor neplatenej formy reklamy je značne obmedzený. Spoločnosť Facebook sama potvrdila, že v reklamných kanáloch firiem je nedostatok reklamného priestoru. Takže ak sa chcete zviditeľniť, tak musíte investovať niekoľko eur.

Môžete dosiahnuť skvelé výsledky v biznise, ak pomocou správneho zacielenia na facebookových reklamách oslovíte práve tých svojich potencionálnych zákazníkov.

 

2. Zvýšte povedomie o Vašej značke a jej predaj

Prečo niekto investuje do reklamy na Facebooku?

Ak chcete rozvíjať svoju firmu so sociálnymi médiami je to jednoduché. Podľa štatistík  od roku 2014 až 70% obchodníkov so značkou B2C (business to consumer - obchod so zákazníkom) získava zákazníkov prostredníctvom Facebooku.

Facebooková reklama sa vytvára na základe rozpočtu a správneho zacielenia. Pomocou niekoľkých dobrých nápadov a chytľavých vizuálov Vám pomôže zvýšiť povedomie o značke a urobiť z Vašich návštevníkov aj reálnych kupujúcich zákazníkov.

Majitelia podnikov MSP (malé a stredné podniky) majú teraz príležitosť osloviť obrovské publikum založené na podkladoch psychografických a demografických údajov. Preto aj Vy máte jedinečnú príležitosť vyskúšať úžasné možnosti zacielenia reklamy na Facebooku, ktoré Vám pomôžu pri raste Vášho podnikania!

 

3. Možnosti zacielenia sú nekonečné

Chcete zacieliť na Prešovskú Kalváriu a ľudí, ktorí milujú prechádzky ? Áno, dá sa to ;-).

A čo tak zacielenie na 24-ročného muža, ktorý miluje komiksy, ale nenávidí ich v nemčine? Aj to sa dá ! Dá sa kopec veci vyšpecifikovať a zacieliť na Vašich zákazníkov na Facebooku. Platformy sociálnych médií zhromažďujú množstvo informácií o svojich používateľoch. Áno, to je fakt! Ponúkajú možnosti zacielenia zo širších škál informácií, ako sú vek, pohlavie, zamestnanie a na veľmi podrobné špecifiká, ako sú obľúbené televízne relácie, rôzne referencie  a obľúbené stránky. Pre niektorých ľudí môže byť táto predstava desivá, ale pre nás obchodníkov je to zlatá éra, vzhľadom na široké množstvo možností, ktoré nám tieto platformy v oblasti efektívnej reklamy poskytujú.

Ako náhle máte jasné informácie a špecifikácie o vašom publiku (potencionálnych zákazníkoch), potom je už pomerne jednoduché ich osloviť pomocou nástrojov zacielenia.

 

4. Testovanie, testovanie, 1, 2, 3 ...

Predstavte si scenár, v ktorom ste investovali dve tretiny svojho rozpočtu do tradičných marketingových kampaní - televízne reklamy, rozhlasové reklamy, billboardy a atď. No váš zisk dosiahol len ledva úroveň vašej investície. Možno to bolo v nesprávnom čase, možno reklamná správa nebola jasná - existuje veľa vecí, ktoré sa mohli pokaziť.

Ak by ste investovali do reklamy na Facebooku, nikdy by ste tento problém s neefektívnou reklamou nemali. Kampane sú lacné, jednoducho spustiteľné a zároveň dostanete jasné výstupy o tom koľko používateľov videlo Vašu reklamu, odkiaľ boli aj ďalšie špecifiká. Nastavte svoje reklamy minimálne na 3 dni (je to čas potrebný na to, aby algoritmus dokázal urobiť adekvátny výstup) a na základe týchto informácií môžete výsledky svojej reklamy zhodnotiť samy. Pokiaľ nie ste spokojní, môžete upraviť, zmeniť zacielenie, dizajn/grafiku alebo prerobiť celú reklamu kreatívne. Jednoducho môžete len testovať, čo na zákazníkov najviac funguje. Nikdy nespustíte veľkú kampaň, po ktorej až na jej konci zistíte, že to nefungovalo. Najprv si ich pár otestujte.

Nové ciele a cielenie Vám Facebook ponúka takmer každý týždeň, takže teraz je ten najlepší čas na propagáciu Vášho podnikania prostredníctvom sociálnych médií.

Platformy sociálnych médií sa neustále vyvíjajú a Vaša marketingová stratégia sa musí vyvíjať s nimi. Používaním reklamy v sociálnych médiách je len špičkou ľadovca, ale ak to zvládnete, tak budete nezastaviteľní. Teraz len stačí zistiť, ako ...

 

Potrebujete pomôcť s reklamami na Facebooku?

Ak áno, tak nás kontaktujte. Sme majstri reklamy na Facebooku. Máme úžasné výsledky pre našich klientov.